Adam vaří (Šťavnatý králík na cideru)

 

 

Šťavnatý králík na cideru


Je to jednoduché jak facka, tak se toho neboj.
Potřebovat budeš
* králičí stehna 4ks
* slanina v celku 100
* šalotka 4ks
* česnek na plátky 4 stroužky
* čerstvý timián
* sůl a čerstvě namletý pepř
* kremžská horčice 1 lžíce
* suchý cider STEBOU cider500 ml
* šťáva z 1/2 citronu

V hrnci si orestuj cibuli a slaninu do hněda, že se připaluje vůbec nevadí. Potom k ní přidej nějakou tu kořenovku, jako mrkev a celer. Jak se to všechno hezky zbarví do hněda přidej česnek a timián. Napepřená a osolená stehna orestuj v základu a přidej hořčici. Celý to podlij Stebou cidrem, a nezapomeň si zbytek v klidu dopít. Přiveď celou tu krásu k varu a nechej zmizet alkohol.
Potom už jen přendej do pekáče, příkrém to alobalem a šup s tím do rozehřáte trouby na 180-200 na hoďku a půl. Za nějakou dobu můžem zkontrolovat a připadně podlít.
Měkkého šťavnatého králíka po hodince a půl vytáhnem a zakápneme půl citrónem.
Výpek slijem a už jen rozmixujeme na omáčku. Můžete si k tomu udělat brambory, kaši nebo šťouchačky. Co jen tvůj apetit žádá.
Přejeme ti dobrou chuť a když s náma budeš sdílet výsledky budeme mít radost.

#recept #dnesvarim #varime #jidlo #naturalcider #stebou #ceskycider #adamvari #ciderstebou 

Zpět do obchodu